Leraren


Shihan Gilbert Cleveringa
6e Dan ShinKyokushin Karate
Karateka sinds 1974, leraar sinds 1992
Gediplomeerd LMA, Rijkserkend leraar
Branch chief WKO, secretaris NSKO
gilbert@karateleeuwarden

Shihan Gilbert begon op 14-jarige leeftijd met (Shin)Kyokushin karate. “Destijds was er op school en in de buurt een groep jongeren die nogal indruk maakte. De jongens deden aan karate. Voor mezelf moest ik minimaal datgene kunnen wat zíj konden, mocht het ooit tot een ‘treffen’ komen.”Het verhaal zou anders lopen. De jongens stopten al snel met karate omdat het te zwaar en veel te gedisciplineerd was. Shihan Gilbert beoefent nog steeds met veel passie en plezier het (Shin)Kyokushin Karate.

Deelname aan wedstrijden was voor Shihan Gilbert jarenlang de voornaamste motivatie om het (Shin)Kyokushin Karate te beoefenen. Later kwam de verdieping toen hij samen met Sensei Arend ook andere budosystemen gingen beoefenen. Daarbij was het jodo zeer waardevol met betrekking tot de precisie, timing en de afstand met de intentie om iets uit te voeren. Shihan Gilbert is sinds 1992 leraar en bekleed uiteenlopende functies bij diverse sportbonden. Naast zijn activiteiten bij Iryoku en andere krijgskunstorganisaties runt Shihan Gilbert een administratiekantoor.


Sensei Arend Mud
2e dan ShinKyokushin Karate
Karateka sinds 1984, leraar sinds 1997 2e Dan ShinKyokushin Karate
Gediplomeerd LMA, Rijkserkend leraar
arend@karateleeuwarden.nl

Meer dan een kwart eeuw geleden zette Sensei Arend de eerste stappen in een karatedojo en betrad daarmee ‘The Kyokushin Way’. Tijdens een zomerkamp in 1990 behaalde Sensei Arend na iets minder dan zes jaar training zijn shodan (zwarte band). Zeven jaar later en inmiddels 2e dan, werd hij gediplomeerd leraar martial arts, met als specialiteit het full-contact karate.

Sinds de oprichting van Karatevereniging Iryoku op 1 september 1993 draagt Sensei Arend zijn kennis en vaardigheden over die hij onder meer heeft opgedaan tijdens zijn trainingen met, en onder leiding van, gerenommeerde karateka’s uit binnen- en buitenland. Sensei Arend heeft zich onder leiding van Sensei Gravesteijn ook verdiept in andere zelfverdedigingskunsten, waaronder het jodo en enkele systemen met stok en boken (oefenzwaard).

Wanneer Sensei Arend niet zijn karatepak (“de witte pyjama”) draagt, werkt hij als adviseur bij EURES, een onderdeel van de Europese Commissie. Hij richt zich daar op de Europese Arbeidsmarkt. Zijn levensmotto: in the end, there is only you.


Sensei Frans Hoogervorst
2e dan ShinKyokushin Karate
frans@karateleeuwarden.nl

Assistenten

Senpai Erwin Krot
Senpai Erwin Krot
1e dan ShinKyokushin Karate
erwin@karateleeuwarden.nl


Senpai Martijn Poortman
1e dan ShinKyokushin Karate
martijn@karateleeuwarden.nl


Senpai Casper Ferwerda
1e dan ShinKyokushin Karate
casper@karateleeuwarden.nl