Coronavirus: geen trainingen

Het is een algemeen bekend gegeven: de trainingen van Iryoku gaan gewoon door, wat er ook gebeurt. Zo wordt er vroeg in de ochtend gerend al is het -25 graden Celsius, grijpen we feestdagen aan voor speciale trainingen en kun je in de zomervakantie ‘s avonds gewoon kata lopen. Niets houdt ons tegen.

Maar toen kwam het coronavirus.

We hebben hier te maken met een sterke tegenstander en helaas staat het virus een waza-ari op ons voor. Want het bestuur van Iryoku heeft besloten dat er tot maandag 6 april geen trainingen zullen plaatsvinden. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het gaat om de karatetrainingen op alle locaties, het boksen op zaterdag en de ochtendtrainingen. De locaties van BV Sport en Nordwin zijn ook gesloten. Om iedereen waar voor zijn contributiegeld te geven, gaan we in de zomervakantie extra trainingen geven. Daarover later meer.

Diverse toernooien waar we aan mee wilden doen, zoals de Masters of Kyokushin in IJlst en The Day of the Youth and Beginners in Zoetermeer, zijn afgelast. Het is afwachten of die later dit jaar worden ingehaald. Mogelijk zal ook het NSKO-zomerkamp niet doorgaan.

Er blijven nog een aantal vraagtekens bestaan voor het bestuur. Over het wel of niet doorgaan van onze zomerexamens hebben wij nog geen besluit genomen. Hetzelfde geldt voor de David Dekenga Memorial. De Poiesz Jeugd Sponsoractie loopt door, maar we weten niet hoe deze competitie er nu verder uit zal zien. Hierover zijn we afhankelijk van wat Poiesz beslist. Maar het zal zeker geen kwaad kunnen om muntjes te blijven verzamelen.
 
Dit alles is op basis van de wetenschap van nu. De situatie verandert per dag en daarmee het beleid van de regering. Misschien duurt de huidige situatie veel langer dan 6 april of komt er een lock-down. We weten het nu nog niet. Maar één ding is zeker: de ippon zal niet voor COVID-19 zijn, maar voor ons!

App, mail of bel gerust met Shihan Gilbert of Sensei Arend als er nog vragen zijn.

Wij wensen iedereen veel sterkte in deze onwerkelijke tijden. Blijf gezond en let op elkaar!

Hoe sterk de rivaal ook is, het goede zal altijd overwinnen. 
Mas. Oyama

OSU!