Verslag Jeugddag 2019

Op zaterdag 12 oktober 2019 deden 42 jeugdleden van Iryoku mee aan de jeugddag in Stiens. Verdeeld over 7 groepjes onder leiding van Iryoku-kaderleden, gingen ze als team de strijd aan. Uitdagingen waren er genoeg te vinden in de sporthal: van fietsen, springen, klimmen, puzzelen, lopen in een slang, Japans tot ballen doorgeven. Niet alleen kracht was een vereiste, ook samenwerking, tactiek, behendigheid en soms een beetje geluk was noodzakelijk om een spel te kunnen winnen. 

Bij het spijkerbroek hangen won team 5 van senpai William. Team 4 van sensei Frans zat hen overigens op de hielen. Zofia bleef van alle jeugdleden het langst hangen (maar liefst 62 seconden!). Ook Mark, Mishano, Mees en Nynke Anna blijken nu al geweldige hangjongeren te zijn! 

Na het spijkerbroek hangen stond het spelletje Jenga op het programma. Niet makkelijk om met de trillende handjes van het spijkerbroek hangen een blokje uit de toren te pakken. Team 2 van senpai Casper had hier geen moeite mee, zij haalden 38 blokjes uit de Jenga toren. 

Team 1 van senpai Jesse had veel fun in de funslang, want zij behaalden hier de meeste punten. Ook een eervolle vermelding voor team 3 van shihan Gilbert. Zij verbeterden hier hun eerste poging met maar liefst 37 seconden! 

Team 7 kan met senpai Lauren op vakantie naar Japan. Zij behaalden de meeste punten tijdens dit spel en blonken uit in het aan elkaar koppelen van de Japanse cijfersymbolen aan de voor ons bekende cijfers, ze kenden veel karatebegrippen en kunnen ook prima luidop tellen in het Japans en tegelijkertijd touwtje springen met hun ‘obi’. 

Bij het baldoorgeefspel bleek creativiteit dé oplossing om de bal door te geven met het speciale attribuut. Sommige teams kwamen niet verder dan vier keer de bal doorgeven maar team 5 van senpai William kon dit maar liefst 85 keer! 

Team 7 van senpai Marije kon wel zijwieltjes op de minifiets gehad hebben want zij moeten door de sporthal zijn gescheurd, zó snel was hun tijd! Ook in springen, touwtrekken en tijdens het puzzelparcours behaalden zij de meeste punten. Bij het puzzelparcours had dit team in 8 minuten en 34 seconden de puzzel af. De puzzelstukjes zaten in een emmer die bovenin het wandrek hing. Deze was alleen te bereiken via een speciale route met diverse hindernissen. Alleen team 1 van senpai Jesse kwam in de buurt van de tijd van team 7 en kreeg de Iryoku puzzel ook af. 

De kaderleden konden de kunst van het gebruik van de minifiets, springer en funslang afkijken bij de jeugd alvorens zij zelf deze uitdaging aan gingen. Met senpai Casper op de minifiets, shihan Gilbert op de springer en sensei Frans, sensei Arend, senpai Lauren, senpai William, senpai Jesse en senpai Marije in de funslang werden ze door hun ‘fans’ naar de overkant geschreeuwd. Het was een fotofinish! 

De dag werd afgesloten met een masterclass band knopen. Sven, Thirza, Darianna, Mark, Jurgen, Zofia en Rosan wonnen hier een prijs mee.

Vervolgens werden de teamprijzen bekend gemaakt. Op plaats 7 eindigde team 3 van Shihan Gilbert (50 punten), op plaats 6 team 4 van Sensei Frans (53 punten), op plaats 5 team 7 van Senpai Lauren (63 punten), plaats 4 was voor team 2 van Senpai Casper (64 punten).

Team 1 van Senpai Jesse werd derde met 67 punten en wonnen een Iryoku muts, team 5 van Senpai William werd tweede met 72 punten en wonnen een Oldehove Cup-bidon. De hoofdprijs, een luxe Iryoku badlaken, was voor team 6 van Senpai Marije. Zij behaalden maar liefst 78 punten!

Behalve de groepsleiding willen we ook Sensei Arend, Maureen, Tineke, Sandra, Peter, Natascha, Jadey, Emma, Arieke, Sonja, Cora, Steven, Pieter, Rozemarijn en Yara bedanken voor hun hulp om van deze jeugddag een succes te maken!

OSU!

Marike, Pietje en Marrit
Organisatie Iryoku Jeugddag