David Dekenga Memorial Cup 2018

STEL JE VOOR…

… dat je als ouder het bericht krijgt dat een van je kinderen met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Verplaats je in de schoenen van de naaste familie die dezelfde avond te horen krijgt dat hun kind, broer of zus nooit meer uit zijn of haar coma zal ontwaken.

Op 3 juli 2011, de dag dat hij 15 jaar werd, overleed David Dekenga op het zomerkamp van onze bond. ‘De Stille Samoerai’, zoals zijn bijnaam in de karatewereld luidde. David had een notenallergie en last van astma. Hij kreeg daar medicijnen voor en wist er goed mee om te gaan. De medici in het UMCG stonden dan ook voor een raadsel. Vrijwel zeker is een zware astma-aanval hem tijdens een training fataal geworden.

Twee turven hoog was David toen hij de Iryoku-dojo binnenstapte. Maar een snelgroeiende tiener en begenadigd karateka toen we hem samen met zijn familie, vrienden en meer dan 60 karateka’s uit heel het land de laatste eer bewezen. Sindsdien staan we één dag stil bij het overlijden van David. We organiseren in aanwezigheid van Davids ouders, broer en zus en zijn vrienden een karate-evenement ter nagedachtenis aan ‘De Stille Samoerai’: de David Dekenga Memorial Cup.

Ook dit jaar wordt door de leden van Iryoku gestreden om de wisseltrofee. De Cup gaat naar de karateka die naar het oordeel van Davids familie in de geest en met de spirit van David heeft gevochten. Vorig jaar waren dat de gebroeders Jens en Finn Utzon.

De David Dekenga Memorial Cup 2018 is tevens het tweede deel van het jeugdexamen en wordt gehouden op zaterdag 30 juni in sporthal De Rengers in Leeuwarden. Aanvang 10.00 uur. Sluiting: rond de klok van 13.00 uur.

Alle deelnemers, veel succes!

OSU!