Jesse opnieuw kampioen der kampioenen

Jesse Swart heeft zondag 10 juni opnieuw het Nederlands Kampioenschap Kyokushin Karate, het ‘grote NK’, gewonnen! Aan het toernooi deden vrijwel alle Kyokushin Karate-bonden van het land mee. In totaal kwamen bijna 200 karateka’s op de mat.

Jesse opende het toernooi zeer overtuigend. Hij versloeg zijn eerste tegenstander in de groep 15-16 jaar met tweemaal een waza-ari (half punt), wat hem een ippon (vol punt) en daarmee de winst opleverde. In de finale liep Jesse een waza-ari achterstand op, trok de stand tien seconden voor tijd gelijk en won de verlenging.

Jordi en Mark de Boer lieten ook van zich spreken. Voor Jordi lag er in de groep 11-12 jaar na een mooie strijd een derde plaats klaar. Mark wist in de groep 7-8 jaar door te dringen tot de finale. Daarin werd het een verdiende tweede plek. Het scheelde niet veel of Erwin Wierstra (10) had ook voor een podiumplek kunnen opgaan. Hij nokte zich in de groep 9-10 jaar naar de kwartfinale, die hij nipt verloor.

Rosan Martina, Brigitte Breur (vorig jaar derde), Nynke Anna en Zofia Hallum deden ook mee, maar kwamen niet verder dan de eerste ronde.

Kijk op Facebook voor foto’s en video’s van het toernooi.

OSU!