Geslaagde Iryoku Jeugddag 2017

 Zaterdag 14 oktober jl. beleefden we weer een zeer geslaagde Iryoku Jeugddag.
Olv. een aantal topvrouwen en met een groot aantal vrijwilligers werden ruim 40 Iryokukids getracteerd op een topmiddag.
Vol sport, spel,puzzelwerk. en ter afsluiting een inspirerend ‘lesje’ boxing yoga.
Rond de klok van 16.30 uur, terwijl de frietjes rijkelijk werden geserveerd, werden de scores bekend gemaakt en werd één team tot winnaar uitgeroepen.
Weer was het een team, onder de bezielende leiding van senpai Martijn (!), die met de hoofdprijs en de  Iryoku T shirts naar huis gingen.
Maar iedereen kreeg zijn/haar patat en een vaantje ter herinnering aan een evenement wat zeker een vervolg zal krijgen.
Eindklassement van de Iryoku jeugddag:
Team 1 – onder leiding van Celina- scoorde 59 punten, goed voor een vierde plaats in het eindklassement. Deze groep haalde de maximale score bij het parachutespel. Met geduld, samenwerking en discipline konden zij in een minuut tijd 12 keer de bal gooien en vangen.
Team 2 –  onder leiding van Senpai Martijn- scoorde 62 punten en werd daarmee dagwinnaar! De teamleden Siard, Senna, Yesper, Brigitte, Ryan en Tobias wonnen daarmee het enige echte Iryoku shirt. Ze behaalden bij het kruiwielspel ook nog eens de maximale score door het parcours binnen 19 seconden af te leggen.
Team 3 – onder leiding van Natascha- scoorden in totaal 54 punten, goed voor een zesde plaats in het eindklassement. Dit was een groep van puzzelaars en met veel kennis van karate want ze kregen de hoogste score in de Japanse ronde en deden alle opdrachten foutloos.
Team 4- onder leiding van Senpai Doreen- had 1 punt te weinig om dagwinnaar te worden, ze behaalden 61 punten. Ze waren wel het beste in touwtje springen (ze sprongen samen 946 keer!) en in het lopen van een parcours in een loopbroek (de finish werd binnen 16 seconden en met z’n allen bereikt).
Team 5 – onder leiding van Jesse- scoorden 49 punten en eindigden daarmee als zevende. Ze vlogen wel als eerste, in 32 seconden, over de finish bij de skippy slang. Een onderdeel dat makkelijk leek, maar dat het niet was!
Team 6 – onder leiding van Sensei Frans – behaalden 61 punten. Evenveel punten als team 4. Doordat team 4 tweemaal de maximale score van tien punten behaalde en team 6 eenmaal, is team 6 geëindigd op de derde plaats. In de bungeerun blonk dit team uit met maar liefst 440 punten. In dit spel scoorden zij als beste groep en kregen daarom tien punten voor het eindklassement.
Team 7 – onder leiding van William- behaalden maar liefst 57 punten. Hiermee eindigden ze op plaats 5 in het eindklassement. Dit team bestaat uit geweldige ‘hangjeugd’. Zij konden het beste spijkerbroek hangen. In totaal hingen de teamleden 273 seconden (meer dan 4 en een halve minuut!) aan een spijkerbroek.
Graag willen we de bovengenoemde groepsleiding van harte bedanken, evenals Karin, Klaas, Frank, Anke Gerda, Marije, Sandra, Eldert en Staffan voor het begeleiden van de spelletjes, Janet voor het maken van de foto’s, Sensei Frans,  Sensei Arend, Shihan Gilbert en Jesse voor de geweldige demonstraties en Anke Bos van Blije Balans voor de boxing yoga.
Pietje, Marike en Marrit.