Zaterdag 8 juli 2017 David Dekenga Memorial Cup 2017

De David Dekenga Memorial Cup

Voor al weer de 5e  keer organiseert Iryoku, op zaterdag 8 juli a.s. van 10.00 – ca. 12.00 uur in Sporhal de Rengers in Leeuwarden , een speciaal evenement ter nagedachtenis aan

David ‘de Stille Samoerai’ Dekenga. David onze leerling, die in 2011, op 15 jarige leeftijd tijdens het N.S.K.O. zomerkamp is overleden.

Een acute astma aanval werd hem, tijdens één van de trainingen, noodlottig en op zijn 15e verjaardag was zijn leven voorbij. Een leven wat inmiddels deels in het teken stond van het karate. Een rustige ingetogen jongen, die zijn trainingen uiterst serieus nam, maar bescheiden, soms verlegen door het karateleven ging. Ook tijdens zijn deelnames aan de zomerkampen, waar hij zijn ‘geuzennaam’: De Stille Samoerai’ kreeg.

David mocht dan bescheiden overkomen, op de mat stond hij zijn mannetje en ook op het onderdeel Kata kon hij zich met de besten meten.  En dat voor een knul die niet alleen last had van astma, maar die ook een ernstige vorm van voedsel allergie had. Zijn hele leven stond in het teken van pufjes nemen en etiketten lezen, om maar de juiste voedingsmiddelen binnen te krijgen. Eén walnoot kon al fataal zijn.

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen, door een onbekende oorzaak kreeg hij een acute astma aanval en moesten zijn ouders en familie vrienden en ook wij, zijn karate familie, afscheid van hem nemen.

Daarom gedenken wij  hem sindsdien, samen met zijn ouders, broer, zus, familie, vrienden en onze hele vereniging,  doormiddel van zijn ‘hobby’: het karate.

Onder de noemer ‘Wilskracht voor lucht’, zamelen we ten behoeve van het Longfonds deze dag geld in voor ‘Schone lucht’, een thema van het Longfonds. De deelnemers zoeken, voorafgaande aan de ‘Daviddag’, ‘sponsoren’(*. Dat wil zeggen supporters, die hen deze dag komen aanmoedigen,  wanneer zij aantreden op de tatami voor het onderdeel Kumite, om kans te maken op ‘de David Dekenga Memorial Cup’, een wisselprijs, die vanaf 2017 jaarlijks zal worden uitgereikt door Davids familie!

Maar het gaat om de dag zelf, de inzet van alle deelnemers (uitsluitend leden van Iryoku), in de Spirit zoals David zijn karate beleefde tijdens de wekelijkse trainingen, de trainingskampen  en de Kata/Kumite toernooien waaraan hij deelnam.

Allen die trainen in de spirit van het Shinkyokushin Karate, in de spirit van ‘De Stille Samoerai’, zal er bij (willen) zijn!

Osu.                                                            (* Kosten deelname 5,- p/p, kosten toegang 5,- euro p/p.

Meer info volgt, tijdens de komende lessen en via de nieuwsbrief.