Belangrijke info over Kleintje Kerst Cup en examens

In december staan twee hoogtepunten op het programma: Kleintje Kerst Cup en het winterexamen. Op zaterdag 10 december is de Kleintje Kerst Cup, een mini-toernooi voor en met alle leden van Iryoku. Er is een competitie in kata en kumite. Let op: kata telt mee voor het examen (jeugd en volwassenen), de week erop!

10 DECEMBER: KLEINTJE KERST CUP

Het is mogelijk om op twee onderdelen mee te dingen naar prijzen. Er zijn katawedstrijden voor jeugd en volwassenen. Let op: kata telt mee voor het examen! Wie dat wil, kan ook meedoen aan kumite. De jeugd draagt bij kumite helm, borstpantser, hand- en scheenbeschermers. De wedstrijden worden in poules afgewerkt. Direct na de laatste partij van een poule worden de prijswinnaars gehuldigd. Kinderen die daarna geen wedstrijden (kata of kumite) meer hebben, mogen naar huis gaan.

Tijd: 10.00 – 13.00 uur (kan iets uitlopen)
Locatie: Julianalaan 97, Leeuwarden (sporthal Friesland College)

Opgeven
Vanwege de voorbereidingen is er een voorinschrijving. Opgeven kan vanaf vrijdag 2 december in de les, tot op de dag zelf. Maar het liefst zo snel mogelijk! Bij aanmelding krijgen de deelnemers een polsbandje, die ze op 10 december moeten dragen.

Fries Kampioenschap + Ommelander Cup
Wie wedstrijdtrainingen volgt, kan zich op de Kleintje Kerst Cup laten wegen en inschrijven voor de Open Friese kampioenschappen (22 januari 2017) en de Ommelander Cup (19 februari 2017).

13 + 17 DECEMBER: EXAMENS

Volwassenen
Op dinsdag 13 december is ‘s avonds het eerste deel van het examen. Het gaat om de onderdelen conditie, kracht, flexibiliteit, kihon (basistechnieken) en kumite. Op zaterdag 17 december volgt deel twee: breken. Kata vindt plaats bij de Kleintje Kerst Cup. Volwassenen die (nog) niet officieel meedoen aan het examen, hebben geen factuur ontvangen. Zij mogen proefexamen doen. Bij voldoende belangstelling komt op de donderdagavond de ‘diepgang- en examenvoorbereidingstraining’ terug. Hier wordt onder meer gewerkt aan de verbeterpunten uit het examen.

Jeugd
Op zaterdag 17 december doen ook de jeugdleden examen, gelijktijdig met de volwassenen: van 12.00 tot 14.00 uur. Kata staat niet op het programma: dit is bij de Kleintje Kerst Cup behandeld. Er wordt wel gekeken naar conditie, kracht, flexibiliteit en kihon (basistechnieken). Locatie: Julianalaan 97, Leeuwarden (sporthal Friesland College).

Tijd dinsdag: 18.30 – 20.00 uur
Locatie dinsdag: Piter Jelles Dojo, Leeuwarden
Tijd zaterdag: 12.00 – 14.00 uur (kan iets uitlopen)
Locatie zaterdag: Julianalaan 97, Leeuwarden (sporthal Friesland College)

Na het examen op zaterdag 17 december worden er foto’s gemaakt.

Veel succes en plezier!

OSU!