Shihan Gilbert 3e op Dream Cup

Dream Cup 2016Shihan Gilbert is dit weekend derde geworden bij de Dream Cupi in Tokio, Japan. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!

Voor de tweede keer deed Shihan mee aan dit toernooi, wat om de twee jaar wordt georganiseerd. Een toernooi voor jong en oud, dus ook een ‘veteranenklasse’. Met zijn inmiddels 55 jaar is Shihan tot deze groep ‘veroordeeld’, maar de strijd blijft hetzelfde. Gevoed door zijn never give up-mentaliteit trad hij zijn tegenstanders tegemoet.

Ook deze keer moest hij vol aan de bak en alle zeilen bijzetten om in de buurt van de prijzen te komen. Met de kennis en ervaring van de eerste deelname (2014) en wederom met hulp van Shihan Koen Spiteals als coach, wist hij zeer goed partij te geven.

De eerste tegenstander ging op een knock-out (goed geplaatste leverstoot) neer. Partijen twee na verlening. De derde ging verloren op scheidsrechterlijke beslissing. Uiteindelijk mocht Shihan op de derde trede van het podium plaatsnemen. Hij kreeg zijn prijs uit handen van Shihan Kenji Midori, president van de WKO en voormalig wereldkampioen.

Osu!