Jeugd Iryoku weer in de prijzen

Jeugd Iryoku succesvol bij Noord-Nederlands kampioenschap. Jeugd Iryoku pakt prijzen bij Noord-Nederlands kampioenschap. Daarmee kopten respectievelijk Omroep Leo en Huis aan Huis, eerder deze week op hun website.

Karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens heeft zaterdag 25 juni vijf bekers veroverd tijdens het Noord-Nederlands kampioenschap in Ureterp. De prijzen werden behaald op de onderdelen kata (loopvormen) en kumite (vrije gevecht).

Kata
Bij kata mochten twee pupillen naar het podium in de categorie jeugd tot en met negen jaar. Tobias Eijzenga (9) en Jordi de Boer (9), beiden uit Leeuwarden, werden tweede en derde. Zij hadden een aanvankelijk hetzelfde aantal punten gekregen van de jury, waardoor zij hun kata nog een keer moesten lopen. Eijzenga wist een spannend duel voor het zilver nipt te winnen.

Kumite
De Boer was later op de dag ook succesvol bij kumite. Hij moest in zijn poule viermaal aantreden op de mat en won twee partijen. Een gevecht eindigde onbeslist. Hiermee was de tweede plek voor De Boer. Clubgenoten Brigitte Breurs (9) uit Leeuwarden en Berber de Haan (11) uit Marum wisten eveneens een beker te pakken in hun groep. De Haan eindigde als tweede, Breurs werd derde.

20160630_071217 LC 29 juniOp woensdag 29 juni meldde de Leeuwarder Courant onder ‘Gehoord & Gezien’ het goede nieuws eveneens.

De resultaten laten zien dat de jeugd van Iryoku goed bezig is. Zo hebben we de huidige lichting kampioenen: Naast Jesse Swart (regerend Nederlands kampioen), de gouddelvers Egbertjan Pool, Celina Ritzema, Jorn Cuperus en natuurlijk Lauren van der Zee. Laatstgenoemde heeft inmiddels al op het Europees platform van zich laten spreken. En inmiddels staan de ‘opvolgers’ dus al klaar en dat zijn meer dan de zij, die afgelopen zaterdag in de prijzen vielen!